Николай Михайлов:Холандия има какво да губи

Понякога поднасяме изненади срещу силни отбори

България е способна да побеждава най-силните и да губи от най-слабите, заяви вратарят Николай Михайлов, който ще бъде титуляр за родния национален отбор в световната квалификация срещу Холандия тази събота.

Бившият страж на Твенте говори за холандската медия nos.nl и предупреди, че в този мач само един от отборите има какво да губи, а това не е българският.

"За последно България игра на голям турнир, когато в състава бяха футболисти като Димитър Бербатов, Мартин Петров и Стилиян Петров. Те играеха в големи европейски клубове. Сега е по-различно и на българските футболисти им е трудно да стигнат до това ниво. Нямаме играчи нито във Висшата лига, нито в Бундеслигата, нито в Ла Лига. В Италия имаме двама, но те са в клубове, които се борят за своето оцеляване. Качеството на нашия футбол падна значително през последното десетилетие. Понякога поднасяме изненади срещу силни отбори, но друг път губим от Люксембург", заяви Михайлов за nos.nl.

"Холандците също имат проблеми. В отбора има много млади футболисти, а част от тях дори не играят редовно на клубно ниво. Очевидно е, че холандците не са толкова силни, както преди няколко години, но те си остават фаворити за мен. Има обаче само един отбор, който има какво да губи в събота и това не сме ние. Ще направим всичко по силите ни, за да ги затрудним максимално", добави той.