Вили Вуцов: С мобилизация имаме шансове срещу Холандия

Хубчев подобри атмосферата в отбора

Един от авторитетните ни футболни треньори Вили Вуцов даде своето мнение преди световната квалификация между България и Холандия.

Двата тима се изправят един срещу друг на Националния стадион "Васил Левски" в съботната вечер (25 март) от 21:45 часа. Нашият национален отбор заема 4-ото място с актив от 6 точки (след две победи и две загуби), а Холандия е на второто място със 7.

"Предстои важен мач, както за нашия отбор, така и за този на Холандия. Гостите при всички положения са фаворит и ще търсят първите две места, даващи право на директно класиране за Световното първенство. Нашият национален отбор все още таи надежди, че може да се пребори и да стигне бараж, като до този момент сме на точка от втория и третия", коментира Вуцов.

"Знаем, че холандците  винаги са били една от големите световни сили във футбола. Макар днес да не са в най-доброто си състояние, все пак те остават един от фаворитите в групата и като цяло в самото първенство. България и Холандия са приблизително еднакви държави като големина и въпреки това холандците като организация, структура, стадиони, детско-юношески футбол са много пред нас. Неслучайно техните водещи специалисти, особено в областа на детско-юношеските структури, са търсени в целия свят за лектори и водещи в определяне на методиката за развитие на подрастващите поколения. Ясно е, че двете страни в това отношение са несравними и лалетата са по-скоро мираж, отколкото реален наш съперник. Все пак трябва да отбележим, че те не са в най-добрата си форма в сравнение с последните години, затова аз мисля, че не са непреодолим отбор за нашите лъвчета", допълни той.

"Шансовете ни са в няколко посоки, като първо трябва да отбележим недоброто състояние на гостите. На второ място, нашият отбор победи в последния си мач като домакин тима на Беларус и при всяко положение това е един добър допълнителен стимул. Прибавяйки и факта, че сме домакини се надявам, че подкрепяни от публиката и себераздавайки се с много мобилизация, ще имаме своите шансове. Българите отскоро са и с нов треньор, който съответно има и нови виждания за развитието и играта на отбора. Петър Хубчев има свой стил и очевидно, макар и бавно, има подобрение в атмосферата, което се отразява положително и върху играта на тима.  
Всички ние, които обичаме националния отбор трябва да бъдем малко по-търпеливи в очакванията си, най-вече за качеството на играта. Знаем възможностите на нашите играчи и не бива да бъдем нереалистично настроени. От доста време сме в групата на аутсайдерите, но сега правим крачка, макар и малка, към желания възход. Не бива да мислим, че промяната ще стане с магическа пръчка изведнъж. Трябва търпение и  мисля, че сега е моментът да бъдем по-благосклонни и положителни към изявите на тима. Досега критиките бяха безбройни и се вижда, че техният ефект оказва отрицателно влияние върху отбора и ръководството. Нека да пробваме да бъдем по-позитивни, за да видим дали това няма да окаже нужния положителен стимул.
Пожелавам на целия отбор да играе максимално добре, на предела на възможностите си и подкрепян от вярната ни публика, в края на мача всички да сме щастливи и доволни от резултатите. Успех!", допълва Вуцов.