ЧЕЗ повишава сигурността на захранването по време на изборите

Общество

23-03-2017, 11:59

Снимка:

bulgariautre.bg

Автор:

Ева Минчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Гласуването в неделя ще е от 7 до 20 часа

Компанията временно прекратява оперативните превключвания

ЧЕЗ предприема мерки за повишаване на сигурността на електрозахранването в Западна България във връзка с предстоящите избори. Служители на компанията извършват оглед на всички съоръжения, от които се захранват избирателните секции, и обектите, свързани с провеждането на изборите.

Дружеството ще преустанови временно и планираните оперативни превключвания за периода от 08:00 ч. на 4 октомври до 08:00 ч. на 7 октомври.
 „Ще се постараем да подготвим съоръженията така, че изборният ден да протече максимално безпрепятствено и гражданите да упражнят безпроблемно своя вот.

Установили сме контакт с местните власти и сме се ангажирали да реагираме незабавно при необходимост”, каза  Виктор Станчев , директор „Експлоатация и поддържане” в ЧЕЗ Разпределение България.
За непрекъснатостта на захранването на обслужваната от ЧЕЗ територия в изборния ден ще следят допълнителни 40 аварийни екипа, като 10 от тях са позиционирани в столицата. Изготвен е и план за допълнително ангажиране на персонал при евентуални по-тежки ситуации.