Ева Майдел e избрана за евродепутат на годината за втори път

Майдел се състезаваше с още двама нейни колеги от Гърция и Финландия

Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел за втори път беше избрана за евродепутат на годината за принос към работата на Европейския парламент, съобщават от пресцентъра на ГЕРБ. Наградата бе присъдена на българката от списание "Парламент" в категорията “Нови технологии".

"Благодаря на партия ГЕРБ, че си поставя важните за страната и гражданите приоритети и отчита, че новите технологии и иновациите са реален шанс за повече растеж за икономиката ни", заяви българският евродепутат. "Образованието е основен стълб в програмата на ГЕРБ, а ключов елемент в него е развитието на дигиталните умения, без които няма да можем да заемем работните места за бъдещето и без които няма как да сме част от едно приобщаващо е-общество“, допълни Майдел, която е един от инициаторите на Образование България 2030 и посланик на ЕК на дигиталните умения и Европейската седмица на програмирането.

Работата й в сферата на новите технологии, предприемачеството и иновациите бяха отличени и от авторитетни издания като Политико 28 (2015) и Форбс „30 под 30“ (2016).

"Вярвам, че с работата си допринасям за изграждането на България като страна-дигитален лидер и регионален център на единния цифров пазар в Европа“, заяви още Майдел, която наскоро бе избрана за докладчик на Групата на ЕНП по Регламента за защитата на личните данни в електронната комуникация. Наградите се присъждат за дванадесета поредна година, като отличават членовете на ЕП с най-големи постижения в своите сфери.

През 2015 г. Майдел, тогава още Паунова, беше отличена в категорията "Най-добър новодошъл евродепутат".