Холандия преодолима ли е без основни български национали?

С "рецептата на Лечков" може да се измъкне нещо от този мач

Най-напред се контузи Светльо Дяков. След това Владо Стоянов и после Георги Миланов. В момент, в който националите са готови да си повярват,че могат да направят нещо срещу съперник като Холандия,  дойдоха неприятни контузии на решаващи играчи. И се задава въпроса дали Холандия е преодолима без основни български национали?

И тук трябва да припомним "рецептата на Лечков" за такива мачове. Лече заяви тези дни "Ние биехме големите отбори и ставахме големи. Това трябва да направят и играчите на Хубчев, ако искат да оставят нещо след тях, което се помни", сподели гологлавият халф на великият ни национален тим от американското лято.


Който и да е капитан на отбора, в отсъствието на Светльо Дяков, трябва да поеме на плещите си отговорността да поведе момчетата срещу все така силен холандски отбор. Строотман от Рома,  Вайналдум от Ливърпул,  Депай от Лион и останалите "лалета" всяват респект. Независимо,че уж холандския национален отбор се връща от криза. Да,тимът не бе на европейското във Франция. Но като,че ли това бе единствената прилика с нашите национали, които също не бяха по френските терени.

Сега обаче идва момент,в който момчетата на Хубчев и съотборниците на Ивелин Попов трябва да покажат,че не всичко е приключило в нашата квалификационна група за световното в Русия.


Дори частичен успех срещу Холандия ще накара другите два големи в групата Франция и Швеция да ни погледнат с други очи, когато дойде време да гостуват в София.