Състезателки от чужбина се връщат за Купа България 2017

Турнирът ще се проведе от 1 до 5 май в София

Волейболистки, играли в чуждите първенства ще могат да се включат в съставите на българските клубове за Купата на България 2017. Турнирът ще се проведе от 1 до 5 май в София,съжбщава  БФ волейбол.
 
НВЛ-Жени дава право на клубовете да картотекират допълнително до 4 състезателки (българки) състезаващи се в чужбина, при спазване на следните условия:
 
1.   Състезателки, които имат действащи договори с Български волейболен клуб и в международните си трансферни сертификати за сезон 2016/2017 имат вписан клуб по произход, могат да участват в турнира от името на този клуб или в друг със съгласието на клуба притежател на състезателните им права.
 
2.   Състезателки, които в международните си трансферни сертификати за сезон 2016/2017 нямат вписан клуб по произход, могат да участват в турнира от името на клуба от който е осъществен първият им международен трансфер. Ако този клуб се откаже от правото си да картотекира конкретни състезателки, то той удостоверява това с писмо. В този случай състезателките сами определят към кой клуб да се картотекират.
 
3.  Състезателка, която е направила първия си международен трансфер от клуб, който през сезон 2016-2017 не е член на БФВ, или няма отбор в женското първенство, е свободна сама да определи към кой клуб да се картотекира.
При картотекирани 4 състезателки, идващи от чуждестранно първенство, само 3 могат да са в игра едновременно.