Фъргюсън: Моуриньо да спечели Лига Европа

Манчестър Юнайтед досега не е взимал тази купа

Легендарният мениджър на Манчестър Юнайтед  сър Алекс Фъргюсън е категоричен, че усилията на "червените дяволи" до края на сезона трябва да са насочени най-вече към спечелването на Лига Европа, тъй като до този момент на "Олд Трафорд" не е акостирал такъв трофей.

В момента Юнайтед заема 5-ото място във временното класиране във Висшата лига, като целта е Топ 4, което би осигурило на възпитаниците на Жозе Моуриньо място в Шампионска лига през следващия сезон. В Лига Европа пък, Манчестър е на четвъртфиналите, където ще се изправи срещу белгийския Андерлехт.

"Истината е, че ние никога не сме печелили нито Лига Европа, нито купата на УЕФА. А сега жребият е чудесен. Не казвам, че е сигурно, че Манчестър Юнайтед ще спечели турнира, но има отличен шанс да го стори. Това си е европейска купа, а също така и място в Шампионската лига.

През 70-те години успехите бяха за Аякс и Байерн. През 80-те - за Ливърпул. 90-те години бяха тези на италианците и на Милан. След това и английските отбори имаха силни години. Сега колелото се е паднало на испанските отбори, затова те имат такива успехи", коментира Фъргюсън, който води Юнайтед в продължение на 27 години.