Манфред Вебер: Изборите в неделя са важни не само за България, а за цяла Европа

Социалистите обещават много, но Вие виждате, че не изпълняват своите обещания

„Изборите в неделя са важни не само за България, а за цяла Европа“. Това каза по време на среща с жители на Благоевград в зала „Скаптопара” председателят на Групата на ЕНП в Европейския парламент Манфред Вебер. Той отправи апел към хората да гласуват в неделя, за да може Бойко Борисов и неговият екип да продължат да управляват България, тъй като според него едно от най-важните неща в политиката е доверието. „Вие като избиратели трябва да имате доверие в политиците и когато говорим за управлението на Борисов и Цветанов първото нещо, което можем да кажем е, че това са политици, които държат и изпълняват своите обещания”, заяви Манфред Вебер. Той каза още, че преди 4 години е бил отново в Благоевград за откриването на спортен център, който е бил построен с европейски средства.

По думите му днес, пътуването му до областния център на Югозападна България е било много по-комфортно, благодарение на подобренията в пътната инфраструктура, направени от правителството на Бойко Борисов. „Второто послание е за алтернативата в лицето на социалистите и за европейската перспектива и европейското бъдеще. На няколко километра от тук знаем, че е границата с Гърция и всички Вие знаете какво се случва в Гърция, където управляват социалистите. Те обещават много, но Вие виждате, че не изпълняват своите обещания. Ето това ще получат българите, ако изберат социалистическата партия”, допълни Манфред Вебер. По думите му реакцията на Станишев и първоначалната му подкрепа за търговското споразумение с Канада – СЕТА, както и реакцията му след това, е много показателен пример за това как се държат социалистите. „Ако искате гласувайте за хора, които правят толкова важни грешки на европейско ниво”, посочи той.

Вебер каза още, че в дългосрочен план прогнозите сочат, че през 2060 година едва 4 процента от световното население ще бъде европейско. „В този смисъл дори и големите европейски държави като Германия ще бъдат много малки в глобален план. Ето защо е изключително важно ние като европейци да останем заедно и да работим заедно, имайки предвид тази перспектива. Нека да направим така, че вашите лидери г-н Борисов и г-н Цветанов, тези които поставят въпросите и интересите на България на масата на Европейския съюз да продължат да правят това”, заяви той.

Next Sunday's election in Bulgaria is not only important for the country, but also for whole Europe. The GERB-Party and...

Публикувахте от Manfred Weber в 21 март 2017 г.