Президентът на Международната федерация по тенис (ITF) Дейвид Хагърти пристигна в България

Младата ни надежда при жените Виктория Томова ще получи безвъзмездна финансова помощ от ITF в размер на 50 хиляди долара

Президентът на Международната федерация по тенис (ITF) Дейвид Хагърти пристигна на официално посещение в България. Американецът даде пресконференция на ВИП-входа на Терминал 1. В брифинга участие взе президентът на Българска федерация по тенис и член на борда на ITF Стефан Цветков,съобщи БФ Тенис.

Доброто сътрудничество доведе и до страхотната новина, че младата ни надежда при жените Виктория Томова ще получи безвъзмездна финансова помощ от ITF в размер на 50 хил долара. За първа година международната федерация отпуска такава помощ, а целта е по-лесно приспособяване към женския тенис.

"Това е нова идея, нещо, което не сме правили досега. Даваме 50 хиляди долара от фонда на база на план за развитие подаден от състезателката, съвместно с Българската тенис федерация. Целта е така да подпомогнем играча да влезе в топ 125 на ранглистата на първо време, а в последствие и в 100 на най-добрите играчи," поясни Хагърти.

В момента родената 95-та година Виктория Томова е на 152-ра позиция.

Като част от партньорството между БФТ и ITF е заложена програма за обмен на спортни и административни кадри в централата на ITF, която ще е първата по рода си. Партньорството залага и на сътрудничество по програмата ‘’Треньорско обучение’’ свързано със семинари, обучения и курсове за повишаване на категорията по стандарти на Международната тенис федерация/. През изминалата година ITF призна офциално треньорската система на БФТ.

В програмата на г-н Хагърти е предвидена среща с проф. Даниела Дашева, министър на младежта и спорта.

На 22 март 2017 г. /сряда/ г-н Х Дейвид Хагърти ще изнесе лекция на която ще представи новостите в управлението на федерацията, както и тенденциите в развитието на тениса. Събитието е в Заседателната зала на НСА „Васил Левски“ /Ректорат, 3 ет./ от 09.30 часа и е открито за медиите.

По време на визитата си в България г-н Хагърти ще присъства и на заседание на УС на БФТ. То ще състои днес от 18.00 часа в бизнес салона на хотел „Кристъл Палас” и също е е открито за медиите.