Πaвлoвa: Oбpaзoвaниeтo e нaй-глaвният пpиopитeт в yпpaвлeнcĸaтa ни пpoгpaмa

Учителите са най-важната част от системата на образованието

Вярвам, че инвестициите в образованието са инвестиции в успешното бъдеще на България – в подготвени млади хора и в икономически растеж за просперираща нация. Категорична съм, че работни места, високи доходи и развиваща се икономика се постигат само с качествено образование". Това заяви водачът на листата на ГЕРБ за Варна Лиляна Павлова. Днес във Варна заедно с кмета на града Иван Портних са домакини на регионална кръгла маса на тема „Образованието – национален приоритет“. Лектор на форума е кметът на София Йорданка Фандъкова, която е била директор на училище и министър на образованието. На срещата участие взе министърът на младежта и спорта от Кабинета "Борисов-2", Красен Кралев. Включиха се учители и представители на синдикатите.
"За да имаме добро образование смятам, че най-важни са инвестициите в учителите, тяхната мотивация, както и подготовката и привличането на млади учители. Трябва да имаме мотивирани, подготвени и подкрепяни учители чрез инвестиции в тяхното развитие и квалификация. Затова от ГЕРБ гарантираме удвояване заплащането на учителите до края на мандата", заяви Павлова.
Като ръководител на екипа по образованието на ПП ГЕРБ Йорданка Фандъкова изрази увереност, че за един мандат това е напълно постижимо. Тя допълни, че ГЕРБ предвижда създаването на национална програма за подкрепа на младите учители, за да се превърне учителската професия в една от най-предпочитаните. Ще инвестираме и в развиването на уменията, които гарантират успешна личностна и професионална реализация, ще продължим да работим за въвеждането на електронни учебници, които да са разбираеми и интересни за учениците, сподели с колегите си г-жа Фандъкова. Според нея важен е ангажиментът ни да осигурим активно участие на учителите в процеса по разработване и одобряване на учебници.
Отново темата за дуалното обучение беше повдигната от присъстващите учители и директори на среднообразователни училища.
Кметът на София увери присъстващите, че ще осигурим качествено професионално образование чрез активно въвеждане на дуалната система – обучение чрез работа. Прилагаме система за непрекъснато и прецизно проучване и прогнозиране на потребностите от професионално обучение.
В управленската програма на ГЕРБ е заложено още подобряване на условията за спорт във всяко училище и чрез създаване на програма за повишаване на мотивацията за спортуване на децата и учениците, сподели и Красен Кралев. При управление през следващите 4 години ГЕРБ се ангажира и с цялостна промяна в системата на висшето образование в България, както и с ежегоден ръст на средствата за наука с цел укрепване и модернизиране на научните организации в страната за конкурентоспособни научни изследвания.

Учителите са най-важната част от системата на образованието. Вярвам, че инвестициите в образованието са инвестиции в усп...

Публикувахте от Лиляна Павлова в 21 март 2017 г.

В управленската програма на Политическа Партия ГЕРБ е заложено подобряване на условията за спорт във всяко училище и съз...

Публикувахте от Krassen Kralev в 21 март 2017 г.