Дебатът на кандидатите за Елисейския дворец - bulgaria.utre.bg

Дебатът на кандидатите за Елисейския дворец

21 март 2017, 07:17 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    bnt.bg/кадър

Според анализатори на дебата, продължил близо четири часа, победителят за вечерта беше бившият министър на икономиката - Макрон

Сблъсък между фаворитите Еманюел Макрон и Марин Льо Пен в първите телевизионни дебати на кандидат-президентите във Франция. По време на дискусията бяха обсъдени обсъдени множество въпроси, свързани с националната сигурност, образованието, имиграцията и държавните институции, съобщава Guardian.

Еманюел Макрон заяви, че е готов да се изправи пред проблемите на страната си. Въпреки че има значително по-малко опит от противниците си, той беше категоричен, че традиционната политика не е начина, по който Франция трябва да бъде управлявана. Макрон се застъпи за приоритизирание на националната сигурност, стриктна политика срещу нелегалната имиграция и подобряване на чистотата на въздуха.

Неговият опонент, Марин Льо Пен, обаче, твърдо изрази несъгласието си с неговия проевропейски план. Тя заяви, че няма намерение да е лидер на държава, подчиняваща се на Ангела Меркел.

Според нея френският народ трябва да избере посоката, в която върви, а главната водеща сила да бъде националната независимост. Приоритетни точки за Льо Пен бяха разширяването на силите за сигурност и спирането на имиграцията. Тя твърдо заяви, че Европейския съюз подкрепя несправедливостта и че Франция трябва да последва примера на Великобритания.

Франсоа Фийон заяви, че ще се бори с бюрокрацията и ще работи към превръщането на Франция във водеща международна сила. Той се застъпи за реформи в образователната система и запазване на ядрената енергетика на страната. По въпроса на имиграцията, Фийон предложи системи за контрол на икономическите бежанци.

Да бъде честен, отворен и справедлив президент - това бе главното обещание на Беноа Амон. Кандидатът заяви, че ще обърне страницата за стари обещания. Негов ключов фокус бяха разширяването на полицейските сили и преориентацията на Франция към зелена енергия. Той повтори обещанието си и за универсален базов доход. По отношение на миграцията, Амон заяви, че цифрите не са се променяли през последните десет години.

Левият кандидат, Жан-Люк Меланшон се обяви в подкрепа на екологията и мира. Той предложи разширяване на образователната система и инвестиция в отварянето на повече училища. По отношение на недоволството на гражданите към полицията, Меланшон заяви, че хората се страхуват от властите и това може да се промени само чрез преразглеждането на много от новоприетите закони.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета