МЗ получи 12 млн. лв. от ЕС за въвеждане на електронното здравеопазване - bulgaria.utre.bg
Alternative Media Group

МЗ получи 12 млн. лв. от ЕС за въвеждане на електронното здравеопазване

20 март 2017, 17:13 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    bulgaria.utre.bg/ архив

Предвижда се въвеждане на електронен здравен запис, електронно направление, електронна рецепта и др.

Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Добро управление" е подписал в понеделник служебният министър на здравеопазването Илко Семерджиев. Стойността е 12 млн. лв., с които ще бъде финансиран проектът на МЗ за доизграждане на Националната здравна информационна система (НЗИС) – етап 1 и етап 2, съобщиха на сайта на Министерството на здравеопазването.

Проектът е в изпълнение на Националната здравна стратегия 2014-2020 на Министерството на здравеопазването и на Стратегията за развитие на електронното управление в Република България 2014 – 2020 г. С това на практика ще бъде въведено електронното здравеопазване у нас, допълват от там.

Предвидено е разработването и въвеждането на регистри и номенклатури в областта на здравеопазването, развитието и националното внедряване на единен идентификатор, фармако-терапевтична експертна система, изграждане на платформа на НЗИС, въвеждане на електронен здравен запис, електронно направление, електронна рецепта и други.

Общата продължителност за изпълнение на дейностите и постигане на очакваните резултати е 22 месеца.

Напомняме, че министърът на здравеопазването в кабинета "Борисов 2", Петър Москов кандидатства за допълнителни средства по оперативна програма „Добро управление“ през 2014 г.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета