Спешна проверка в затворите и затворническите общежития - bulgaria.utre.bg
Alternative Media Group

Спешна проверка в затворите и затворническите общежития

20 март 2017, 12:27 | Ева Минчева
  • Снимка:
    pixabay

Към момента в България има 12 затвора, 23 затворнически общежития, от които 6 от закрит тип и два поправителни дома

Проверката ще обхване цялостната организацията на работа, спазването на постановените режим, ред и дисциплина, както и проверка за наличието на непозволени предмети и средства, съобщиха от правосъдното министерство.
Към момента в България има 12 затвора, 23 затворнически общежития, от които 6 от закрит тип и два поправителни дома.
Към 20 март 2017 г. в специализираните структури по изпълнение на наказанията присъди очакват или излежават общо 7 361 души.
За подобряване организацията на работа в местата за лишаване от свобода и спазване на постановения режим, в Министерството на правосъдието ще се проведе национално съвещание, на което ще присъстват всички началници на затворите.
Повод за конкретната проверка е излъчен на 17 март телевизионен материал, озаглавен "Дрога, чалга и купон в пазарджишкия затвор", в който са показани клипове, заснети на територията на затвора. По данни на ръководството на институцията, клиповете са били направени през август миналата година.
На лишените от свобода, показани в клиповете, и които към момента изтърпяват наказания, са наложени дисциплинарни наказания за обидно отношение към ръководството на затвора, притежаване на забранени вещи и предмети, и неспазване на реда и дисциплината в помещенията, съгласно Закона за изпълнение на наказанията и задържането под стража.
Ръководството на Министерството на правосъдието и на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ заявяват твърдата си позиция, че проверките за непозволени средства, вещи и предмети на територията на местата за лишаване от свобода ще продължат със засилен интензитет.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета