Марешки призна, че програмата на БСП била най-близка до неговата

Щял да се коалира само с партии, които ще изпълнят минимум 3 от 6-те му точки за управление

Лидерът на партия „Воля“ Веселин Марешки заяви, че към момента програмата на БСП за управление била най-близка до тази на неговата политическа сила.

В интервю за Нова тв той уточни, че би се коалирал само с партии, които ще изпълнят минимум три от шестте му точки за управление.

Сред тях били цените на горивата да са 1.80 лв. за литър, а не 2.50 лв. Освен това цената на квадратен метър ново строителство трябвало да е 300 евро. Това показвали данните на строителите.

„При сегашните цени на строителните материали квадратен метър трябва да струва около 300 евро. Държавата може да изгражда сградите и да ги продава на тези цени на младите хора. Те ще бъдат изплащани безлихвено за 10 години. Така и самата държава ще има печалба“, добави Марешки. Той уточни, че е много вероятно някоя от големите партии да иска да подкрепи „Воля“, след като станат ясни резултатите от изборите, тъй като очаква да спечели между 16 и 20 процента от вота.

Той каза още, че с участието си в политиката „вървял срещу личния си интерес“. По думите му бизнесът му можел да трупа само негативи от това негово решение.

„Готов съм на една минимална цена да продам моите аптеки на държавата“, е едно от нещата, които Марешки бил готов да направи в името на управлението.


Щял да се коалира само с партии, които ще изпълнят минимум 3 от 6-те му точки за управление