Намесата на Турция в България - непредсказуема - bulgaria.utre.bg

Намесата на Турция в България - непредсказуема

20 март 2017, 10:23 | Мила Иванова
  • Снимка:
    bgonair.bg/кадър

Емил Кошлуков: МВнР и служебният кабинет да вземат отношение по въпроса

Случващото се в съседна Турция е повод българските политици да се замислят сериозно за евентуалните заплахи за България.

Около мнението се обединиха Емил Кошлуков и Росен Петров, които участваха в разговор по темата в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR.

"Вървим към нещо много страшно. За пръв път съседна държава, огромна държава, държава с огромна армия и огромен потенциал, с един президент, който е меко казано непредсказуем, си позволява по такъв начин да се намесва в политическия процес в България", отбеляза Петров.

Той визира агитациите от страна на турски министри в подкрепа на една от етническите формации у нас. Според него действията на Турция са продиктувани от това, че тя иска да има своето влияние в ЕС, а България е вратата към съюза.

"Битката е за българските турци. В Турция изборите няма да бъдат нито честни, нито свободни. Служебният кабинет, или трябва спешно да затвори секциите и който иска да идва да гласува в България, или трябва директно да излязат Външно министерство и целият кабинет с позиция по този въпрос, не с изказвания тук и там. Тези избори са по принуда и ще бъдат изнудвани хора. Те го казаха, турските министри го заявиха", коментира от своя страна Емил Кошлуков.

А Петров добави, че партиите у нас трябва да търсят път към единство, за да могат да се справят с евентуална кризисна ситуация.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Политика