Илиана Раева бе избрана за вицепрезидент на борда на Rose Camp 2017

Тя е подписала 4-годишен договор за подготовката на националните ни отбори

Във фейсбук страницата си Илиана Раева обяви , че във вчерашният ден е подписала 4-годишен договор за подготовката на националните ни отбори с кмета на град Мураяма, Япония, г- н Такао Шифу и единодушно е била избрана за вицепрезидент на борда на комитета Rose Camp 2017! "За мен това е огромна чест!" обяви Раева.

Тя поясни, че на церемонията са присъствали репортери от местни вестници и телевизии, както и журналисти от японската национална телевизия NHK.

"Преди подписването на договора се проведе организационна среща на комитета за откриване на Rose Camp 2017, на която единодушно за президент беше избран кметът на град Мураяма Такао Шифу. Срещата започна с кратък поздрав от г-н Шифу, който изрази своето задоволство от възможността град Мураяма да си сътрудничи с БФХГ в подготовката на тренировъчните лагери. Той обеща, че гражданите ще приемат топло българския национален отбор, и ще очакват с нетърпение проявите за културен обмен и възможността състезателки по художествена гимнастика от средно училище Татеока да наблюдават тренировките на българките." съобщи Илиана Раева. "Те ще участват заедно с тях в продукциите, които ще се направят пред местна публика. След него думата ми бе дадена на мен. Това, което казах е, че съм много доволна от факта, че в идните четири години българските момичета не само ще имат хубави условия за подготовка, но и че ще могат да се запознаят с местната култура и обичаи по време на престоя им в град Мураяма. Говорих за потенциала на националния ни отбор, за целите ни и условията, които ще са ни необходими за протичане на ползотворна подготовка. Получих уверението на всички, че всичко ще бъде направено по нашите изисквания." продължи тя.

"След това беше прочетен поздравителен адрес от управителя на префектура Ямагата г-жа Йошимура Миеко, която изрази радоста си от факта, че по време на лагерите през юни децата от местния клуб по художествена гимнастика ще могат да тренират, да бъдат наставлявани и да участват в продукции заедно с българските "Златни момичета". Тя също изрази надежда, че с подписването на договора за Rose Camp, двете страни ще станат добри партньори и благодарение на техните съвместни дейности взаимоотношенията им ще продължат да се развиват." съобщи Раева.

"Щастлива съм, че българският национален отбор е подсигурен с много важни и стратегически лагери преди Олимпийските игри в Токио 2020 г.!" заключи тя.