Т. Петкова: На 26-ти март ни предстои да направим много важен избор за България

Темeнужка Петкова и кандидатите за народни представители от ГЕРБ-Търговище посетиха село Светлен

Водачът на листата на ПП ГЕРБ-Търговище Темнужка Петкова и кандидатите за народни представители посетиха село Светлен, общ. Попово. Те запознаха жителите на населеното място с приоритетите в управленската програма на ПП ГЕРБ, съобщиха от пресцентъра на партията.

„На 26-ти март ни предстои да направим много важен избор за България. От едната страна стоят популистките обещания на нашите опоненти, а другият път е свързан с реалните решения за България, които дава ПП ГЕРБ с бюлетина номер 11. Залогът е голям, ще решим какво ще е бъдещето за България”, заяви пред жителите на селото водачът на листата. „Когато поехме управлението страната беше дестабилизирана - една фалирала банка, увеличен бюджетен дефицит, увеличен дълг и дестабилизирана икономика. За кратък период от време успяхме да стабилизираме всички сектори в страната. Намерихме правилния път към въвеждането на правила за връщане на доверието на международните кредитни институции и инвеститори”, подчерта Теменужка Петкова.

Тя поясни, че в програмата на ПП ГЕРБ са заложени параметри, които в един управленски могат да бъдат постигнати. „ Предвиждаме увеличение на минималната и средната работна заплата, съобразно икономическия ръст. Важно е да подобрим качеството на образованието и в рамките на пълен мандат ще можем да увеличим двойно възнагражденията на преподавателите в България. За нас е важно да осигурим и връзката между бизнеса и образованието с т.нар. дуално образование, като по този начин ще бъде решен и демографския проблем”, каза още водачът на листата.

Кандидатите за народни представители посетиха и параклиса „Св. Цар Борис Покръстител” в селото. Там те се запознаха с направеното, благодарение на подкрепата на ПП ГЕРБ – реконструкция на сградата и олтара на параклиса и запалиха свещ за здраве.