Борисов: ГЕРБ е единствената партия, която не е влязла в коалиция с ДПС и няма да влезе и с ДОСТ

„Виждаме си и своите грешки, но безгрешни хора няма“

„Ние винаги сме изказвали уважение към нашите политически опоненти – и към ДПС, и към Местан. С Турция сме се стремили да държим максимално добросъседски отношения. Но изказванията на турски политици от последните дни, минават границата на добрия тон. „Османски шутове“, преминаване на границата…, минават границата на добрия тон и ние това го осъждаме. ГЕРБ е единствената партия, която не е влязла в коалиция с ДПС. И няма да влезе в коалиция с ДОСТ“. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с избиратели в Разград.

„Но какво е това на ДОСТ – автобуси с османлийски маршове?! Политиката на ГЕРБ е християни, мюсюлмани – всички са равни. И всеки, който играе малко повече с тая тема, става наш противник“, подчерта Борисов и добави: „Сега пак искат да ни разделят на християни и мюсюлмани. Тук много от вас помнят възродителния процес… Затова в нашите листи – в Шумен, Търговище, Разград, Кърджали – в нашите листи има и мюсюлмани, и християни, и други етноси“, коментира лидерът на ГЕРБ.

Борисов изтъкна, че иска ГЕРБ да е пример за етническа и национална толерантност и себеуважение за всички, които искат да спазват закона и се считат за български граждани. Лидерът на ГЕРБ допълни, че партията е изградена от хората, които ги подкрепят.

Борисов обясни, че по време на ръководеното от него правителство е имало нулев миграционен натиск на външната граница на ЕС. “Единствено нашата държава успя да се справи с проблема. Направихме го с дипломация, с твърд, но умерен и възпитан тон. Разговарях с канцлера на Германия Ангела Меркел, с президента на Турция Реджеп Ердоган и с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. ГЕРБ е уважавана партия от лидерите в Брюксел и Вашингтон. Веднага след избирането си президентът на САЩ Доналд Тръмп се свърза да говори първо с Бойко Борисов в България”, подчерта председателят на ГЕРБ.

Лидерът на ГЕРБ коментира икономическите поражения, нанесени от управлението на БСП. „Помните ли, че имаше един министър на енергетиката – Драго Стойнев се казваше. Той бе подписал да строим 7 реактор на „Козлодуй“ с „Уестингхаус“, залагайки 5 и 6 реактор. И ако това беше станало, сега щяхме да плащаме още 10п милиарда на „Уестингхаус“. Не стига че рухна банковата система, ами това пъти се случва при мандатите на БСП. Щетите, които БСП впоследствие нанасят, са колосални“, коментира Борисов и добави: „А сега, ако бръкнете в Министерството на финансите, ще видите, че има 14 милиарда фискален редерв, 14 милиарда, ръст на икономиката 3,8%, нулева безработица и успешна работа с контрабандата. Само за последните две години. Ама БСП като знаят, че има 14 милиарда, лъжат на едро хората. Ще ги изхарчат тези пари и след една година ще се озовем в тази зала, пред нови избори. Само че тогава парите няма да ги има! Сега има 14 милиарда да се направи „Хемус““, заяви Борисов.

„Ние държим най-ниските данъци в Европа. Работа, образование, доходи и справедливост! А БСП се объркаха – и за миграцията, и за СЕТА, и за санкциите. Всяка дума им е лъжа! Една истина няма! И вчера социалистите в Брюксел са взели решение да не се субсидират твърдите горива, мините ни. Ама като не се субсидират от Европа въглищата в мариците, цената на тока ще се вдигне. И това ще го усетите вие. В същото време слушам как в енергетиката щели да направят чудеса. Ами те ги направиха – голям шлем, малък шлем… А какво ще ни се случи, ако дойдат, пази Боже, на власт, ще видим“, коментира лидерът на ГЕРБ.

Лидерът на ГЕРБ подчерта, че всяка дума на БСП е лъжа. “Вчера евродепутатите на БСП са взели решение да не се субсидират мините ни. Като Европа не субсидира въглищата в “Мариците”, цената на тока ще се вдигне. Слушаме как щели да направят чудеса в енергетиката – те вече ги направиха: голям шлем, малък шлем, за които платихме милиарди. Управление на БСП ще е огромна грешка, след което отново ще плащаме милиарди дългове. Предлагам да не го правим и да изберем реалните решения, които предлага ГЕРБ. Беров, Луканов, Жан Виденов, Станишев, Орешарски, хората гласуваха за Радев, но дойде Огнян Гердижков. Това е БСП”, коментира още Бойко Борисов.

Водачът на листата на ГЕРБ-Разград Десислава Атанасова подчерта пред присъстващите, че е добре запозната с проблемите, целите и мечтите на жителите на региона. “ГЕРБ е работа - работа в интерес на хората, за всички населени места. За нас хората са най-важното. Направихме така, че да осигурим по-добро качество на живот в цялата страна. За 27 години ГЕРБ доказа, че е единствената партия, която гради. Вие не сте крепостни селяни. Разград не е нечий бастион, мина времето, в което можеше да се управлява със сила и натиск. ГЕРБ е толерантна партия– даваме възможност на всички, на знаещите и можещите”, каза Атанасова. Тя подчерта, че Европа вярва единствено на ГЕРБ и Бойко Борисов.