Корнелия се вживя в ролята на премиер?

Иска по-голяма роля на държавата в икономиката и отмяна на санкциите срещу Русия

Санкциите на ЕС срещу Русия вредят на България, която трябва да подобри отношенията си с Москва и да защитава интересите си в 28-членния съюз, заявява в интервю за Ройтерс лидерът на БСП Корнелия Нинова.
Социалистите на Нинова искат по-голяма роля на държавата в икономиката, както и по-тесни връзки с Москва, за разлика от платформата на ГЕРБ за задълбочаване на отношенията с Брюксел и продължаване на политика на пазарна икономика, отбелязва Ройтерс.
"БСП е против удължаването на санкциите срещу Русия, защото те вредят на българския национален интерес - българската икономика, земеделие, туризъм. Понасяме загуби от тези санкции", заявява Нинова.
"Ние сме твърдо "за" европейското членство и бъдеще на България. Очакваме обаче същото към България. Не приемаме двойни стандарти, Европа на две скорости и различно отношение", казва лидерът на БСП.
Партията на Нинова планира да създаде държавен фонд от 500 милиона лева за поощряване на индустрията и повишаване на доходите в най-бедната страна от ЕС. БСП обещава да увеличи пенсиите средно с по 20-30 процента. Тези планове ще се финансират от икономически растеж и, по думите на Нинова, "драстична борба срещу паралелната държава", която според нея лишава данъкоплатците от около 10 милиарда лева годишно, отбелязва Ройтерс.