Намаляване на данъците и увеличаване на заетостта обещават Реформаторите

Новините

17-03-2017, 13:53

Снимка:

Реформаторски блок – Глас народен

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кметът връчи плакет „Русе“ на знаменития цигулар Светлин Русев

Румен Христов обясни, че ще се работи и за намаляване на административната тежест, бизнесът трябва да е защитен от произво

Намаляване на данъците, намаляване на външния дълг и увеличаване на заетостта.  Това предвижда икономическата програма на коалиция Реформаторски блок- Глас народен. Тя бе представена на бизнес форум  в Русе. Бизнес форумът сее организиран от кандидат-депутатите Румен Христов, водач на листата в Русе и Даниела Везиева,. Участва и водещият икономист и финансист Владимир Каролев. Той  обясни, че програмата предвижда поетапно намаляване на ДДС, като в края на мандата ставката да бъде 18%. По този начин близо 1 млрд.лв. годишно ще  остават в бизнеса, който ще разполага с повече средства за инвестиции, което според него ще доведе и до икономическо развитие и разкриване на работни места. Бизнесът според него трябва да е защитен от произвол, затова и реформаторите предлагат прагматична и полезна съдебна реформа, която да включва и избор на главния прокурор.

Румен Христов обясни, че ще се работи и за намаляване на административната тежест. „При създаването на една регулация, трябва да отпадат други две“, категоричен бе той. „Говорейки за Европа на две скорости трябва ясно да кажем, че България се движи на три скорости. Северна България е много по-различна от София и Южна България. Пътната и железопътната инфраструктура са доказателство за това“ добави той. Според него в следващите 4 години не е възможно да бъде изградена магистралата Русе-В. Търново, затова и от коалицията ще настояват за основен ремонт на пътя.

Даниела Везиева обеща през следващия мандат да работи за разширяването на Индустриалния парк . В момента в Русе успешно се развиват IT секторът, леката промишленост и машиностроенето, но трябва цялостна визия за развитието на региона, каза Везиева. Тя припомни, че по времето, когато реформаторите управляваха икономическото ведомство административната тежест е намалена с 296 млн. лева, а електронният начин за подаване на проекти прави достъпът до финансиране по лесен.  По думите и в сферата на образованието  Реформаторите предвиждат 4,5 на сто от БВП , тъй като то вече изпитва крещяща нужда от по-високо качество и добре платени учители.