Стойчо Младенов: На този ден ЦСКА отстрани великия Ливърпул

Благодаря на тогавашните ми съиграчи,че вкарах двата гола за грандиозната ни победа

Стойчо Младенов не пропусна възможността да отдаде внимание на навършването на 35 години от победата в четвъртфинал реванш за Купата на европейските шампиони на ЦСКА над Ливърпул с 2:0 на 17 март 1982 година на стадион "Васил Левски" пред 70 000 зрители.

В този момент Ливърпул бе действащ европейски шампион. С тази легендарна победа "армейците" се класираха за втори път в славната си история на полуфинал за КЕШ.

Със славната победа над мърсисайдци водени от легендарния Боб Пейсли "армейците" взеха три скалпа на действащи европейски шампиони в турнира за КЕШ. През 1973 година на Аякс, през 1980 на Нотингам и през въпросната 1982 година на Ливърпул.

"Днес е велик и паметен ден. Този ден ще остане завинаги в историята на българския футбол. На този ден победихме великия Ливърпул. Благодаря ти, ЦСКА, че ми даде възможност да играя с тези съотборници. Благодаря на тях, че ми дадоха възможност да вкарам двата гола", написа специалистът.

В момента Стойчо Младенов е начело на казахстанския Кайсар, като след първите два кръга на местния шампионат отборът му е лидер във временното класиране.