Димитър Пенев: За нас мачът с Линфийлд си беше като такъв от "А" група

С тази победа ЦСКА се класира на първи полуфинал за КЕШ в своята богата клубна история

Почетният президент на ЦСКА - Димитър Пенев си спомни за четвъртфиналната среща от турнира за Купата на европейските шампиони срещу северноирландския Линфийлд. В свой стил, Пената заяви:"За нас мачът с Линфийлд си беше като такъв от "А" група"

На 15 март 1967 ЦСКА побеждава с 1:0 в София Линфийлд и след 2:2 в Белфаст се класира за първи път в историята си на полуфинал в европейските клубни турнири. Победното попадение в София е дело на Димитър Якимов. Димитър Пенев пък е капитан на ЦСКА в този мач, пише официалният сайт на "червените".


Вчера се навършиха 50 години от този паметен двубой в най-силната година на българския клубен футбол, в която два родни тима (ЦСКА и Славия) се класират сред осемте най-добри в Европа. ЦСКА е на полуфинал за КЕШ, а Славия на полуфинал за КНК.

"Армейците" достигат до мачовете с Линфийлд след като елиминират последователно Слиема, Олимпиакос и Гурник (Забже), докато северноирландките шампиони преодоляват Арис (Люксембург) и Волеренга.

ЦСКА - Линфийлд 1:0 (Якимов)

Състав на ЦСКА: Й. Филипов, Ив. Василев, Б. Гаганелов, Хр. Маринчев, Б. Станков, Д. Пенев, К. Райков, Н. Цанев, В. Романов, Д. Якимов, Асп. Никодимов