Герджиков отговори на ГЕРБ за хаоса в сектор "Земеделие"

Политика

16-03-2017, 18:23

Снимка:

btv.bg/кадър

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

В ГЕРБ притеснени от възникналия хаос в сектор „Земеделие“

Служебният министър-председател Огнян Герджиков следи с внимание развитието на сектор „Земеделие” и ще съдейства за провеждането на експертна среща

Служебният министър-председател Огнян Герджиков следи с внимание развитието на сектор „Земеделие” и ще съдейства за провеждането на експертна среща между екипите на ПП „ГЕРБ” и Министерството на земеделието непосредствено след парламентарните избори на 26 март. Готовност за това той изрази в писмо до председателя на партията Бойко Борисов.
„Обръщам се към Вас, за да Ви уверя, че правителството и аз лично следим с подчертано внимание развитието на сектор „Земеделие“. Вземам повод от изпратеното до мен писмо на г-жа Танева, г-н Грудев и г-н Димитров, в което те изразяват притеснение във връзка с плащанията по схемите и мерките за директно подпомагане на земеделските производители… Оценявам тяхната загриженост българското земеделие да се развива в спокойна среда и да се възползва от всички възможности на европейското ни членство”, посочва премиерът Герджиков в писмото.
Той припомня, че воден от убеждението си, че за просперитета на страната показател и гарант е именно развитието на земеделското стопанство, е отговорил на всяко искане в рамките на мандата на служебното правителство за лична среща с представители на различни земеделски производства. „Следя отблизо, внимателно и непрестанно действията на Министерството на земеделието чрез фонд „Земеделие“ и останалите секторни програми в отговор на исканията и проблемите, заявени на тези мои срещи. Ангажиран съм безусловно с гарантирането на плащанията за земеделските производители, както и с изпълнението на всички технически и процедурни изисквания за тяхното осъществяване”, посочва Огнян Герджиков.
Като подчертава, че се отнася с внимание към тревогата, изразена в изпратеното му писмо, премиерът посочва, че ще съдейства за осъществяване на срещата непосредствено след произвеждането на предсрочните парламентарни избори.