Димитър Якимов: Единственият ми гол с глава ни отведе на полуфинал за КЕШ с Интер

Митата има 151 гола за "армейците"

Легендата на ЦСКА Димитър Якимов коментира пред официалния сайт на клуба 50-годишнината от елиминирането на Линфийлд, което класира "червените" за първи път на полуфинал в европейските клубни турнири.

Якимов сподели, че мачът в София е бил изключително тежък, защото се е играл под проливен дъжд и теренът на "Българска армия" е бил в изключително лошо състояние, което пък е затруднило в максимална степен "армейците" срещу практикуващия силов футбол съперник.

Якимов сподели, че голът му във вратата на Мофат е исторически. Това е било първото и единствено попадение с глава в кариерата му. Общо в мача играчите на ЦСКА отправят 44 удара във вратата на съперника, но попадението на Якимов в 54-тата минута остава единствено в срещата.

То обаче е достатъчно за продължаването напред в турнира. В кариерата си един от най-добрите футболисти в историята на ЦСКА Димитър Якимов има отбелязани 151 гола с червения екип, като от тях 150 са отбелязани с крак и само този срещу Линфийлд е с глава.

Така ЦСКА се класира за първия си полуфинал в славната "червена" история. Там "армейците" се изправят в тримачова битка с италианският колос Интер.