Посланикът на Канада: Има голяма доза погрешна информация относно СЕТА

Политика

16-03-2017, 14:06

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Той подчертава важността на това българските граждани, както и всички граждани на Европа и Канада да разполагат с фактите за това важно споразумение

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов публикува писмо на посланика на Канада в Румъния, България и Молдова, адресирано до всички политически партии у нас по отношение на търговското споразумение СЕТА.

„В контекста на настоящата предизборна кампания в България, сме забелязали голяма доза погрешна информация и неразбиране, които циркулират относно СЕТА“, това посочва посланикът на Канада в Румъния, България и Молдова Кевин Хамилтън в писмо до всички политически партии у нас.

„В частност, сме станали свидетели на няколко подвеждащи, неточни и насмешливи коментара от страна на определени кандидати и представители на политически партии относно потенциалното въздействие на СЕТА върху България по отношение на ГМО селскостопанството, хранителните стандарти и безопасност, правата на работната сила и механизмите за разрешаване на диспути“, допълва още посланик Хамилтън. В посмото си той прилага пакет от информация по темите, за да разсее погрешните възприятия на определни политически представители у нас.

„СЕТА поставя нови стандарти за прогресивните търговски договори, които създават нови работни места, дават повече избор на потребителите и защитават, както работодателите, така и заетите“, коментира още Кевин Хамилтън. Той подчертава важността на това българските граждани, както и всички граждани на Европа и Канада да разполагат с фактите за това важно споразумение.

Документите може да намерите тук:

Въздействие на СЕТА в България, ЕС

СЕТА - Култура

СЕТА - Защита на данните

СЕТА - Околна среда

СЕТА - Стандарт на храните

СЕТА - Политика относно ГМО

СЕТА - Здравеопазване

СЕТА - Търговия

СЕТА - Условия на труда

СЕТА - Наука и технологии

СЕТА - Малък и среден бизнес

Публикувахте от Бойко Борисов в 16 март 2017 г.