И тримата наши с нови победи в Анталия

Българите постигнаха успехи в турнира за деца до 12 години

И тримата ни млади тенисисти - Димитър Пенчев (ТК „Кристи Дряново”), Георги Георгиев (ТК „Свиленград”) и Росица Денчева (ТК „Плевен 90“), постигнаха нови победи на международния турнир в Анталия, Турция за деца до 12 г.
Както и в първия кръг, Пенчев отново не даде нито гейм, този път на Дениз Ефе Челиби от Турция и го победи с 6:0, 6:0. Георгиев имаше тежък първи сет, който измъкна с тайбрек, но приключи втория без да загуби гейм за успеха със 7:6(5), 6:0. Двете български момчета са в двата края на схемата и могат да се срещнат чак на финала,съобщи БФ Тенис.
Денчева се наложи над Лиепа Сатайте от Латвия с 6:3, 6:3 и в третия кръг излиза срещу Мелиса Еркан от Турция.
За 1/4-финалите, но на утешителния турнир, се класира четвъртата ни представителка Ангела Ганева (ТК „Кристи Дряново”). Днес тя се наложи над Пелин Колак (Турция) с 6:3, 4:6, 10:8 и утре среща миналата през квалификациите Мария Феденко (Украйна).
Денчева и Ганева отпаднаха от турнира на двойки след загуба в първия кръг. Пенчев и Георгиев обаче продължават напред, като утре играят с турско-руски тандем във втория кръг.
И четиримата ни участници в Анталия са част от „Б“ националния отбор до 12 г. от програмата „3Т – Тенис Тийм Талант“ на Българска федерация по тенис и нейните партньори БНП „Париба“, „Адвент Груп“, „Атаро Клима“ и „Асикс“. Тимът ни е воден от треньора Даниел Ангелов.