Остават две седмици за ползване на отстъпката за декларация по интернет - bulgaria.utre.bg
Alternative Media Group

Остават две седмици за ползване на отстъпката за декларация по интернет

16 март 2017, 10:30 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    nap.bg

11 000 поискаха да намалят данъка си с 5%

Ако подадат декларациите си по електронен път до 31 март 2017 г., физическите лица могат да ползват 5 процента отстъпка върху данъка за довнасяне по годишната си данъчна декларация, но не повече от 1000 лв. Това съобщават от Националната агенция за приходите.

От НАП уточняват, че допълнително условие за деклариращите е да нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения към момента на подаване на декларацията, както и да внесат целия размер на данъка за довнасяне до 2 май 2017 г. Тогава изтича срокът за подаване на декларацията и за внасяне на подоходния данък. Досега ползването на отстъпката от 5 процента са заявили 11 000 физически лица, като общо подадените декларации в цялата страна са 90 000.

От НАП напомнят, че срокът за подаването на декларациите за облагане на доходите през тази година изтича на 2 май 2017 г., тъй като 30 април е в неделя, а 1 май е почивен ден. Най-лесно и бързо формулярите могат да се подадат по електронен път, без електронен подпис. За целта е необходим ПИК, който се издава безплатно в офис на НАП.

На 31 март изтича и срокът за подаване на фирмените декларации. Ако бъдат подадени по електронен път, може да се ползва 1 процент отстъпка от дължимия годишен корпоративен данък, но не повече от 1000 лв. Тази отстъпка се ползва, само ако и данъкът е внесен до крайния срок за подаване на декларацията - 31 март 2017 г.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета