Купонът с Лестър продължава!

Каспер Шмайхел върви по стъпките на баща си Петер

Купонът с Лестър продължава! "Лисиците"  навлизат още и още във футболната история. На своя стадион хвърлиха в екстаз верните си привърженици като елиминираха Севиля.

В Испания бяха загубили с 1:2,а на техен терен победиха с 2:0. Голът на Уес Морган е първото попадение на играч родом от Ямайка в европейските клубни турнири.

След Барса - ПСЖ и тук драмите,макар и в по-малка степен,не липсваха. Севиля изпусна отново дузпа,след като изтърва и в първата среща. И отново с блестящи прояви бе Каспер Шмайхел, който смело и уверено върви по стъпките на легендарния си баща Петер.

Варди, като човек,който е играл по-долните дивизии на Англия,успя да направи "номер" на изнервения Насри. Френският футболист удари една "главичка" в главата на Варди, който се строполи малко театрално на земята. Това бе достатъчно съдията Орсато да извади на Самир втори жълт и съответно червен картон.

Под ръководство на Крейг Шекспир отборът на Лестър изигра перфектно  осминафинала реванш. Така, след победата в шампионата над Ливърпул с 3:1 и сегашния успех в Шампионската лига се повдига  въпрос дали пък смяната на Раниери не дойде навреме.

Съвсем не трябва да се отрича това,което направи Клаудио Раниери за да влезе Лестър в историята като шампион на най-трудната Висша лига в света,каквато е английската. Но дали пък докато още лаврите не бяха отшумяли,не се бе изчерпал творчески.

И сега неговият помощник Шекспир продължава приказката  из Европа. Дали ученикът ще надмине учителя ще се разбере скоро.

Ясно е,че всичи останали отбори ще искат Лестър за съперник. Но дали пък победителят, например от Монако и Манчестър Сити, няма да е удобен евентуален съперник за "лисиците".

Един съвет към европейските футболни мастодонти. Да внимават много с прякора "лисиците" на безкрайно симпатичния тим на Лестър..