Георги Велинов: Слави Петров ме повтори с гол от едната врата в другата

Най-важното е, че вкара попадение точно на Левски

Георги Велинов коментира ситуацията в ЦСКА, в интервю за Тема Спорт.

 

18-годишният вратар на "червените" Слави Петров се прочу през уикенда, след като вкара гол от 90 метра във Вечното дерби при юношите до 19 г. Той обаче не е единственият страж на "армейците", който се е разписвал. Първи това прави не кой да е, а именно Велинов. Джони припомни кога и как се е стигнало до неговия гол, а коментира и представянето на "червените" срещу Монтана.

"Много се зарадвах на гола на Слави Петров. Супер изпълнение, а най-важното е, че вкара точно на Левски. Това е уникално нещо, остава ти за цял живот. Иначе Слави ме повтори. Аз вкарах на Чепинец в един мач на "Армията" за Купата на Съветската армия (9:1 на 2 декември 1981 г.).

Как стана? Един нападател тръгна да ме атакува, но аз "напипах" топката от вратарското поле. Толкова силно я ритнах, че прехвърли другия страж и така стана голът... Даже тогава влязох в "Гинес" с това изпълнение. Е, насреща нищо не получих. Дали ми се е полагала някаква награда - така и не разбрах. Но такива моменти си остават спомен за цял живот", разказа Велинов.

 

"Срещу Монтана нарочно не бях на стадиона. Два пъти ходих, два пъти се издънихме - с Ботев и Левски. Нямах нерви пак да съм на трибуните и предвид резултата (2:1), добре че не отидох. Но срещу Лудогорец на 1 април вече няма мърдане. Там ще съм, а победата е задължителна.

Вече няма значение на кое място ще завърши ЦСКА, предвид, че е твърде далеч от титлата, но е крайно време да спре Разград. Много дълго продължи серията без успех срещу този отбор. Но първо да си вземем мача с Локо (Пловдив), за който не ми е никак спокойно. Просто в момента ЦСКА не изглежда като уверен в себе си тим.

Миналия кръг вдигнахме Левски, а ето, че сега много бързо ги свалиха. Това не говори добре за ЦСКА", добави Велинов, който в момента е главен скаут на школата.

"Очаквам отборът да започне да вкарва повече. Засега има трудности пред гола и в скоро време ще разберем на какво се дължат - липса на качества или по-скоро на самочувствие. Дано попълненията за върха на атаката да се сработят възможно най-бързо и да са от полза още през този полусезон", коментира още Велинов.