Смениха цялото ръководство на "София тех парк"

Общество

14-03-2017, 15:20

Снимка:

sofiautre.bg

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Александър Методиев: Елена Йончева е взимала пари от БНТ!

Служебният министър на икономиката Теодор Седларски не съобщи кои са новите ръководители на технологичния парк

Цялото ръководство на "София тех парк" е сменено, съобщи служебният министър на икономиката Теодор Седларски пред журналисти, след като участва в българо-британски форум, посветен на иновациите. Той уточни, че решението е взето вчера от Общото събрание на държавното дружество. Промяната в борда идва, след скандал с най-големия инвеститор в комплекса Ивайло Пенчев, който в отворено писмо в социалните мрежи обяви проекта за пълен провал.

Служебният министърът на икономиката обясни, че гневното писмо на бизнесмена Ивайло Пенчев не е единственият мотив за смяната на ръководството.

По думите му смяната на ръководството било планирано. На общото събрание е взето решение бордът да се намали от петима на трима души.

Кои са новите ръководители на технологичния парк Седларски отказа да съобщи. Новите лица в него досега не са били в управлението и не са били свързани по никакъв начин с управлението на парка, каза министърът на икономиката.

Справка с търговския регистър показва, че все още не е внесено искане за промяна в борда на директорите на "София тех парк".