Бербатов кани Меси в София

Бербо мечтае да доведе Лео и Кристиано Роналдо

Лионел Меси може да вземе участие в звездния мач на Димитър Бербатов и Луиш Фиго в София, пише "Шоу".

Бербатов стяга големи изненади за срещата. Както е известно, неговата фондация и тази на друг легендарен европейски футболист - Луиш Фиго, организират благотворителен двубой, който ще се състои на 14 юни на Националния стадион "Васил Левски". Идеята на Митко и на португалската звезда е да съберат възможно най-известните играчи от Европа и в света. Вече станаха ясни имената на някои от тях, като първи прие поканата исполинът на Манчестър Юнайтед и уелския футбол Райън Гигс.

Бербатов мечтае да доведе двамата най-обичани футболисти в света в момента - Кристиано Роналдо и Лионел Меси. Португалецът вече е идвал у нас. Той с игра с екипа на Реал (Мадрид) срещу Лудогорец в среща от груповата фаза на Шампионската лига през есента на 2014 година. Кракът на гениалния аржентинец обаче не е стъпвал в България.

Митко вече е

имал разговор

с Роналдо

и го е поканил на двубоя. Същото е сторил и Фиго. Кристиано все още не е дал утвърдителен отговор, като на този етап шансовете да вземе участие в предстоящия благотворителен мач са 50:50.

"Нито е потвърди, нито пък е отказал. Просто е заявил, че ще трябва да си помисли. Обещал е най-късно до края на март да даде своя отговор", заявиха източници на медията.



Припомняме, че Бербатов и Роналдо се познават от съвместния им престой в Манчестър Юнайтед. Двамата бяха заедно на стадион "Олд Трафорд" само един сезон - 2008/09, но това не им попречи да запазят и до днес добрите си отношения. Близки до Митко твърдят, че той винаги праща съобщения на португалеца за празниците - било Коледа, Нова година или Великден. И винаги Роналдо му е отговарял.

Запознати разкриха, че по същото време - около 14 юни, Кристиано планувал да отиде на почивка на едно от най-тузарските кътчета на земята. Става въпрос за Сейшелските острови, намиращи се в Индийския океан. Четирикратният носител на "Златната топка" направил резервация още през януари - далеч преди Бербатов и Фиго да му се обадят за предстоящия шоу-мач на Националния стадион "Васил Левски" в София.

Роналдо бил откровен с тях - нямало проблем да промени датата на почивката си, но искал кратък период, за да размисли.


Далеч по-трудна била комуникацията с голямата звезда на Испания и аржентинския национален отбор Лионел Меси. Оказало се, че Лео си е сменил наскоро номер на мобилния телефон. След като го намерили, и Бербатов, и Фиго се скъсали да го търсят и изпращат съобщения, но никой не отговарял. Накрая Митко се принудил да се обади на Христо Стоичков и да го помоли да съдейства за идването на Меси в България.

Както е известно, на 20 май миналата година Ицо организира пищен бенефис по случай 50-годишния си юбилей. Тогава аржентинецът не пристигна, защото имаше ангажименти с Барселона на финала на сезона. Сега обаче не се очертава толкова натоварена програма в периода в навечерието на 14 юни. Първенството на Испания ще приключи през месец май, а

на 9 юни е предвидена

приятелска среща между

Бразилия и Аржентина

Казват обаче, че именно тя може да спъне евентуалното идване на Меси в България.

Димитър Бербатов отдели цял сектор на "Васил Левски" за феновете на Манчестър Юнайтед


"Стоичков е обещал на Бербо да звънне на аржентинеца след мача между Барселона и Пари Сен Жермен. Знаете какво се случи на този двубой - Барса попиля френския тим с 6:1 и извърши истинско чудо. Каталунците продължиха напред в Шампионската лига, след като бяха загубили първия двубой с 0:4 в Париж. При това положение Меси ще е в настроение и ще може да се проведе с него разговор. Дано Ицо е успял да го чуе и дано го убеди да дойде в София", твърдят нашите информатори.

Те добавят, че Лео трудно ще се навие да отиде първо до Южна Америка за контролата Бразилия - Аржентина и след два-три дни да се върне обратно в Европа и по-специално в България за благотворителния мач на Бербатов и Фиго.

"Най-вероятно той ще поиска да му се платят разноските по пътуването. Това обаче няма да е проблем, защото Митко и Фиго ще постъпят така с всички свои гости, които ще ги уважат на 14 юни. Не може да си представите Бербо колко силно мечтае да събере на терена Меси и Роналдо. Стискаме му палци да успее. Шоуто ще бъде пълно с участието на най-популярните и най-харесвани футболисти в целия свят в днешно време", добавят източниците на вестника.

Мнозина се заблуждават, че през есента на 2006 година, когато Барселона гостува в София за мача си с Левски от Шампионската лига, Меси е бил на българска територия. Истината е, че тогава 19-годишният Лео беше в състава на каталунския гранд, но не попадна в разширения състав и не пътува за България. Въпросната среща завърши при резултат 2:0 в полза на Барса.