Димитър Главчев: Вето се налага в Брюксел, а не на площада в Крушовица (видео)

Политика

14-03-2017, 14:25

Снимка:

facebook

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

От ГЕРБ заявиха че продължават да са обезпокоени по повод искането за налагане на вето от БСП на наложените санкции

ГЕРБ обявява позицията си за санкциите срещу Русия на извънредна пресконференция. Темата нажежи до червено предизборната битка с БСП, които открито атакуват бившия премиер и лидер на партията Бойко Борисов с тази "опорна точка".

Президентът Румен Радев също обяви, че санкциите не са от полза.

„Българското правителство е приело с мълчаливо съгласие това решение, а ние искаме да поздравим Радев и Герджиков, че са проявили последователност по отношение политиката на нашето правителство и са я подкрепили”, това заяви на пресконференция Тома Биков от ГЕРБ по повод продължаването на санкциите срещу Русия.  

От ГЕРБ заявиха че продължават да са обезпокоени по повод искането за налагане на вето от БСП на наложените санкции.

„Точно в този момент за нас е крайно неуместно да се отделя от семейството на което принадлежи”, допълни Биков като визира проблемите между Турция и Холандия.

Димитър Главчев бе още по-остър. "Вето се налага в Брюксел, а не на площада в Крушовица", заяви бившият зам.-председател на Народното събрание.

"Г-жа Нинова се губи из медийното пространство тези дни, може би се чуди какво да каже. Никой не е казал и дума за вето върху санкциите, което е добре. И подобни колебливи послания, които излъчва Нинова като бъдещ премиер, дай Боже никога да не стане, в такъв момент когато се говори за Европа на две скорости, поставя крака на европейския механизъм на съединителя, за да включат на задна скорост България", заяви Главчев.

Той подчерта, че съобщението изпратено вчера от "Газпром" да прилагат конкуретно ценообразуване на газовите си доставки и това те направили, за да избегнат 10 процента глоба, което идва от факта, че страната ни е лоялен и важен член на ЕС.

"Правете разлика, защото ние сме последователни в политиката си, докато при БСП се вижда голямо разминаване", допълни Главчев. Бившият зам.-председател видимо се изненада от присъствието на Десислава Танева, която не била предвидена в пресконференцията, но пък дошла да се говори по друга тема. Тя обяви, че в утрешния ден ГЕРБ ще дадат пресконференция за дейността на служебния кабинет и подготовката на изборите за Парламент на 26 март.

Пресконференция на Политическа Партия ГЕРБ

Публикувахте от Бойко Борисов в 14 март 2017 г.