Всички обичаме Лестър

Варди и Марез могат да отстранят Севиля

"Всички обичаме Лестър!". Със сигурност почти целия свят тази вечер ще стиска палци на симпатичния тим на "лисиците". По няколко причини. Едната е, че все още е прясна магията от миналата година, когато този скромен отбор сътвори чудото и стана шампион на Англия.

Другата е заради играчи като Варди, Марез и вратарят им Каспер, който е син на легеднардния Петер Шмайхел. Чудесата в оминафиналите започнаха с невероятната "Ремонтада" на Барса за 6:1 срещу ПСЖ след загуба с 0:4 в Париж.
Защо Лестър, който се бори сега за оставането си във Висшата лига да не направи също невероятни неща и да стигне далеч в турнира на Шампионската лига.
За тази цел трябва да мине през Севиля и техния темпераментен треньор Сампайоли. В първата среща на "Санчес Писхуан" Лестър успя да съхрани шансовете си като загуби с 1:2 и само един чист гол на техен терен ще ги изстреля в орбитата на осемтте най-добри отбора на Европа за този сезон.

Има и още една причина да искаме Лестър да продължи. Тя е вече носталгична. Собствениците на отбора изненадващо и незаслужено уволниха треньора Клаудио Раниери. А този треньор вкара Лестър в историята. Цял свят протестира за това тяхно решение в социалните мрежи и застана твърдо на страната на Раниери.

В момента неговият помощник  Крейг с историческата фамилия Шекспир може да направи нещо и за своя колега и доскорошен старши треньор Раниери.

Въобще, очаква ни поредната порция интересни мигове от тези осминафинали реванш. След силното първо полувреме на Наполи в Италия срещу Реал, след невероятния мач на Барса с ПСЖ, идва ред на Лестър и Севиля да направят спектакъл. Дано да бъде с марка Лестър, които заслужават да продължат напред.