Правосъдното министерство на САЩ поиска още време за доказателства срещу Обама - bulgaria.utre.bg

Правосъдното министерство на САЩ поиска още време за доказателства срещу Обама

14 март 2017, 08:50 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    wikimedia commons

През изминалия месец Тръмп обвини предшественика си, че го е подслушвал по време на предизборната кампания

Правосъдното министерство на САЩ заяви, че е поискало повече време, за да отговори на искане на комисията по разузнаването на Камарата на представителите на Конгреса за предоставяне на доказателства в подкрепа на твърденията на президента Доналд Тръмп, че неговият предшественик Барак Обама го е подслушвал, предаде Ройтерс.

Този месец Тръмп обвини Обама, че го е подслушвал по време на предизборната му кампания през 2016 г., но не представи доказателства. Говорител на Обама отхвърли като неверни тези твърдения. Ръководството на комисията по разузнаването на Камарата на представителите изпрати писмо до министерството на правосъдието с искане да предостави доказателства за твърдението на Тръмп до 13 март.

Говорителка на министерството каза, че то е помолило да получи още време, за да разгледа искането и да установи дали има такива документи и ако има, какви са те.

Комисията заяви, че иска отговор до насроченото на 20 март изслушване по въпроса и намекна, че може да прибегне до призовка, ако това не се случи. "Ако не получи дотогава отговор, комисията ще поиска тази информация по време на изслушването на 20 март и може да прибегне до принудителна процедура, ако въпросите й останат без отговор", каза тя.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета