Кирчо Киров: Има опасност да бъде огласена дълбоко пазена тайна, свързана със спецоперации

"Чували ли сте по света да има държава, която да казва, че откупва свои граждани“

"Има опасност да бъде дадена гласност на силно класифицирана информация, на дълбоко пазена тайна, свързана със специални операции." С тези думи бившият шеф на разузнаването ген. Кирчо Киров отговори на въпроса платила ли е службата 2 млн. лв. заради работата на журналистката и кандидат-депутат от БСП Елена Йончева по ефира на BTV.

Киров отказа да съобщи дали България е дала откуп за отвлечената в Сомалия през 2008 г. Данка Панчова, тъй като се касае за класифицирана информация. „Тази тема е свързана със съдебни процедури, по които аз съм страна. Това не ми позволява да говоря“, добави Киров, който е подсъдим по 2 дела за присвояване на общо 10 млн. лв. от НСР.

"Не мога да си позволя повече да коментирам този въпрос. Нямам спомен журналистическо разследване да е било свързано с отвлечени българи”, каза още Киров.

Припомняме, че през миналата седмица между лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и журналистката избухна голям скандал. Бившият премиер заяви, че държавата е била принудена да плати милиони за нейните интервюта.

Шефът на пресцентъра на ГЕРБ Севделина Арнаудова обяви, че са били отпуснати 2 млн. лв. на Националната разузнавателна служба, когато ген. Киров е бил неин директор, за да бъдат покрити "едни безобразия във Франция".