Барса иска да вземе Белоти

Спорт

13-03-2017, 22:00

Снимка:

btv

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Челси иска Белоти

Алегри призна,че Барса е изключителен отбор

Каталунците се нуждаят от стабилен голмайстор, който да бъде идеалната резерва на Меси, Суарес и Неймар

Барселона започна преговори с Торино за нападателя Андреа Белоти, съобщава „Toro.it“. Според информацията, представители на италианския клуб са присъствали на „Камп Ноу“ в осминафиналния мач реванш от Шампионската лига между Барселона и Пари Сен Жермен.

Преди срещата представителите на Торино са водили разговори с тези на Барселона за евентуалната възможност за трансфера на Андреа Белоти на „Камп Ноу“.

Спортният директор на Барселона Ариедо Брайда поддържа отлични взаимоотношения с президента на Торино Урбано Кайро и това може да спомогне за осъществяването на сделката.

23-годишният Белоти е водещият голмайстор в Серия А.

Освобождаващата клауза, която е записана в договора на Андреа Белоти с Торино е на стойност 80 милиона евро.

В момента Белоти е основен конкурент на Лионел Меси за Златната обувка, защото има 22 шампионатни гола през кампанията - с един по-малко от аржентинеца.

Смята се, че "блаугранас" гледат на Белоти като на идеалния резервен нападател за новия сезон, който да подпомага  триото Меси, Суарес и Неймар от пейката.

Взетият миналото лято от Валенсия Пако Алкасер се оказа огромна издънка и почти сигурно ще бъде продаден. Той дойде на „Камп Ноу“ по личното настояване на треньора Луис Енрике, който напуска в края на сезона.