Президентът на Сърбия свиква извънреден Съвет за национална сигурност по Косово

Свят

13-03-2017, 13:26

Снимка:

wikimedia commons

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Турция затваря въздушното си пространство за Холандия

"Mondo" твърди, че премиерът Александър Вучич е настоял за свикване на Съвета за национална сигурност

Президентът на Сърбия Томислав Николич свиква извънреден Съвет за национална сигурност по казуса с армията на Косово и във връзка с декларацията на парламента в Косово за прекратяване на преговорите със Сърбия в 13.00 часа местно време (14.00 часа българско време), предават сръбските медии.

"Mondo" заяви, че министър-председателят Александър Вучич е настоял за свикването на Съвета за националната сигурност, на което да бъдат изслушани съответните служби за ситуацията в Косово и около Сърбия. "Novi magazin" пише, че извънредното заседание на Съвета за сигурност ще бъде изцяло посветено на създаването на армия на Косово и на прекратяването на диалога между Белград и Прищина.

"Kurir" съобщава, че "Прищина иска прекратяване на диалога в Брюксел, държавното ръководство свиква извънреден Съвет по сигурността". "RTV"(Радио-телевизия Войводина) предава, че условието, поставено от парламента в Прищина за подновяване на преговорите между Косово и Сърбия е незабавното освобождаване на Рамуш Харадинай.