Обвинения в лъжи и манипулации между ГЕРБ и БСП в дебат за твърденията на Йончева

Сблъсък на позиции между Десислава Атанасова и Георги Търновалийски

Георги Търновалийски от БСП и Десислава Атанасова от ГЕРБ пренесоха предизборната битка в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR. Двамата се обвиниха взаимно в лъжи и манипулации в контекста на разразилия се скандал между Елена Йончева и Бойко Борисов. Журналистът и кандидат за депутат от БСП заплаши със съд бившия премиер за твърдението му, че правителства са плащали за нейните репортажи.

"Съдът ще каже кой лъже. Постоянно се говорят неща, които не са подплатени с факти и доказателства", коментира Търновалийски.

Десислава Атанасова отговори, че лъжата се е превърнала в етикет за БСП в последните години. "Борисов е доказал, че може да се държи достатъчно мъжествено. Въпросът е българската държава да не е ощетена заради жената до бившия премиер Сергей Станишев", посочи тя.

Депутатите сблъскаха своите позиции и по темата за търговското споразумение СЕТА. Търновалийски алармира, че в страната ни ще влязат ГМО продукти. По думите му печелим само едни визи за Канада, които и без това е трябвало да получим.

"ГЕРБ винаги е стояла зад споразумението СЕТА, а БСП са против. Печелим това българите да пътуват без визи. Българите желаят да пътуват в Канада и САЩ, а не в Русия. Има мораториум за ГМО в България", контрира Атанасова. Тя добави, че в програмата на ГЕРБ няма конкретно число, с което ще бъдат повишени пенсиите. "Не сме популисти и осъзнаваме, че за да има повече средства в държавата, трябва да работи икономиката."

Георги Търновалийски посочи, че БСП са предвидили увеличение на пенсиите с около 20% и 500 млн. лева за българската индустрия, които ще бъдат отпускани на програмна основа.

"Такива 500 млн. имаше заложени и в правителството на Орешарски, а видяхме какво се случи. Предвиждаме администрацията да работи в полза на бизнеса", заяви Атанасова.