Емил Кошлуков смаза в Бургас Христо Иванов и Веселин Марешки: Един сульо и олигарх!

Политика

13-03-2017, 10:37

Снимка:

burgasinfo/ кадър

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Флагман: Нечувана шуробаджанащина лъсна в листите на Марешки

"Не може Марешки да пробутва цели семейства в парламента, обидно е за избирателите", категоричен е Кошлуков

Емил Кошлуков се появи изненадващо в Морското казино. Той бе в компанията на бургаския адвокат Момчил Момчилов. Кошлуков отбеляза, че идва да подкрепи РБ, защото като традиционен десен избирател е осъзнал, че това е единствената му алтернатива да има представителност в парламента, съобщава flagman.bg.

Кошлуков бе категоричен, че хора като Божидар Лукарски, Костадин Марков и останалите знакови лица на Блока заслужават похвала заради това, че не са изневерили на принципите си и са останали верни на традиционно десните възгледи. През цялото време Кошлуков, явно несъзнателно, наричаше Рефоматорския блок „СДС“. Той изрази надежда, че Реформаторският блок ще обедини десните партии. „Каквито и да са негативите и различията, десният избирател има една мечта – страната ни да върви към Европа, а не към Азия и Русия. Не искаме путиновски и ердогановски модели“, каза Кошлуков.

Политикът отбеляза, че СДС последователно следва тази позиция, заради което заслужава похвала. "Всички опити, като тези на Радан Кънев, на Иво Прокопиев и групата около Христо Иванов са вредни за десницата", категоричен е Кошлуков. По думите му тези партии роят десния вот, освобождават огромни буфери, които се заемат от политически проекти на олигарси. Примерът бил „Воля“ на Веселин Марешки“. Кошлуков цитираше почти дословно разкритието на Флагман.бг преди няколко седмици, че цяло семейство до 9-о коляно е наредено на избираеми места в листите на „Воля“.

„Няма как да сложиш зетьове, баджанаци, братовчеди и съпрузи в листата и да не е обидно към избирателя. Подценяваш интелигентността му. Не можеш да си назначиш роднините на работа в парламента. Това е нарушение на демокрацията, безобразие! Цялото патриотично обединение, което виждате, също е несестествено“, каза Кошлуков и отбеляза, че днес в лицето на Реформаторския блок, особено след оттеглянето на Меглена Кунева, виждал най-стойностния политически субект. Кошлуков бе категоричен, че Иван Костов е довел до разбиването на десницата, а сега чрез неговите протежета се прави опит да се дискредитира и Реформаторския блок. "На някои лидери егото им е толкова голямо, че може да си има собствен фейсбук", с чувство за хумор отбеляза Кошлуков.

Той първоначално отбягваше темата „Да, България“, но след въпрос за съдебната реформа, се разпали и критикува Божидар Лукарски, че не презентирали достатъчно добре програмата си в този сектор, а тя според Кошлуков е най-добрата и истински носител на реформаторските идеи.

В нея е записано: Да се отхвърли възможността на съда да връща обвинителните актове на прокуратурата, защото според Кошлуков така се дава възможност за договаряне между подсъдимите и магистратурата. Да се премахне третата инстанция, там, където е възможно. „По три пъти се съдят хората за едно и също нещо, делата се точат с години. Недопустимо е!“, заяви той. Кошлуков отбеляза, че е нужен и ясен механизъм за наказания на магистратите, които бавят дела и произвеждат брак (присъди, които се бъркат, понякога умишлено, за да бъдат върнати от по-горна инстанция и делото да се влачи с години в съда), ясни правила за отстраняване на съдии и прокурори, опростяване на съдебния процес при събирането на доказателства. „Няма какво да питаме тази камера, заснела убийството дали е снимала законно. Убийство е, нали го виждаш!“, разпалено обясни Кошлуков и в същия тон продължи: „Това няма да го чуете в програмата на тази партия (визира „Да, България“, б.а.), те мълчат по тази тема, защото съдът е техен. Обхванали са една част от съдебната система и се борят с другата. Яд ме, е че го представят като кауза. Този човек, който претендира за вашите гласове (Христо Иванов, б.а.), който иска да е алтернатива на СДС, беше министър в два кабинета – един на Плевнелиев, един на Борисов. Два реда не е написал, едно предложения няма в закона! Само крякане и викане. Сякаш има нотариален акт за истината. Онзи ден го слушам: „Само ние имаме смелост да говорим за съдебна реформа“. Но аз ще му отговоря: Ти си сульо, бе. Две години стоя там, почесваше се по брадата и нищо не свърши. Кажи ми какво направи – посочи ми един пример“, емоционално заяви Емил Кошлуков.

По думите му от „Да, България“ се фиксирали във фигурата на главния прокурор, защото така било по-лесно. Можели да персонифицират борбата, заради това главният прокурор бил „дебел, лош и виновен за всичко в съдебната система“. „Само в 30 % от делата е намесена прокуратурата, съдебната реформа не е само прокурорът - има граждански, търговски дела“, завърши Емил Кошлуков.