Започна пролетният дял на областното първенство по футбол на Варна

Красен Кралев поздрави футболистите и подари екипировка на всички отбори

Започна първият кръг от пролетния дял на областното първенство на Варна по футбол. Спортният министър от кабинета "Борисов 2" Красен Кралев посети и трите срещи, които се проведоха днес: Тополи – Атлетик Провадия, Овеч Провадия – Момчилово и Ботев Брестак – Бозвелийско.

Кралев, койтo е и кандидат за народен представител от ГЕРБ, поздрави футболистите с началото на първенството и подари екипировка на всеки един от отборите. Ботев Брестак получи и купата за най-добър отбор на област Варна за 2016 година.

Кандидатът за народен представител на ГЕРБ, който бе дълги години и президент на професионалния Черно море, се радва на голяма популярност и уважение сред футболните среди, поради факта, че по време на неговия мандат държавата за първи път от 25 години даде пари на футбола. През 2015 година бяха инвестирани 1 млн. лева в игрища, за провеждането на Европейското първенство по футбол за юноши U17, а през 2016 бе създадена програма за подпомагане на детско-юношеския футбол с годишен бюджет 1 млн. лева.

През 2017 програмата бе продължена, като бюджетът ѝ нарастна с допълнителни 200 хиляди. Правителството на Борисов също отпусна средства за ремонт на стадионите в Русе, Горна Оряховица и Варна, а министерството финансира и реконструкция на стадионите в Ямбол и Хасково, както и тренировъчни терени за школата на Локомотив София.

През следващия уикенд обиколката на Кралев по стадионите на Варненска област продължава.