Д. Добрев: Радев е гласувал с "да" и е подкрепил СЕТА (видео)

"Южен поток” щеше да бъде финансиран от ГЕРБ, но Орешарски обяви обществена поръчка, за която се стартира дело, защото не се спазваха правилата

"Радев не е подкрепил СЕТА. Той иска да сезира Конституционния съд, защото го притесняват някои неща. За слабите държави СЕТА не е предимство. В крайна сметка в Канада се яде ГМО и това е пазарът им. Малките компании трудно могат да пробият там, големите ще превземат всичко". Това заяви Драгомир Стойнев от БСП в студиото на bTV по горещата тема за споразумението СЕТА. "Радев е гласувал с "да". Какво обяснява после не е важно. В крайна сметка е подкрепил споразумението. СЕТА ще подпомогне българската икономика. Ние сме по-конкурентно способни от Канада заради ниските данъци. Ние сме малка икономика, благодарение на това, че изнасяме. Както изнасяме за Европа, така ще изнасяме и свободно към Канада", контрира го Делян Добрев от ГЕРБ.

Драгомир Стойнев побърза да направи няколко важни уточнения: "Ако ГЕРБ не бяха спрели проекта "Белене", нямаше да ни съдят. Ние сме единствените, които не инвестират в енергетиката. По наше време „Южен поток” вървеше по план. Имаме нужда от тези инвестиции. Големите неща остават и след нас – важни са". "Ние изхарчихме 3 млрд., за да спрем проекта, защото ако не го бяхме направили, щяхме да похарчим още 20. Нямаме пари за „Белене”. Не ни трябват грандомански проекти, в които държавата да набива милиарди. „Южен поток” щеше да бъде финансиран от ГЕРБ, но Орешарски обяви една обществена поръчка, за която се стартира и дело, защото не се спазваха правилата. Процедурата не даваше право на обжалване", каза в заключение Добрев.