Христо Стоичков: Барса направи подарък за поколенията

ПСЖ реално не знаеха къде се намират

"Само един човек в цяла Каталуня обяви, че не ме иска мъртъв, но пък това не е кой да е, а самият Христо Стоичков!", пророни Жозе Моуриньо преди едно гостуване на водения тогава от него Реал (Мадрид) на "Камп Ноу".

Тези дни отново само един човек се осмели да афишира публично и да заложи името си, че Барса ще елиминира ПСЖ въпреки убийствената загуба с 0:4 в първия мач. Направи го пред многомилионната аудитория на тв гиганта "Унивижън" и дори го подкова с ефектен облог. И ето сега неговото смело барселонско сърце ликува. А дори само тези два фрагмента история обясняват защо през 90-те години един българин тотално командваше съблекалнята на великата Барселона. И както вчера обявиха в "Унивижън" - само нашият №8 е знаел предварително за финалните 8 минути.



"В телевизията ги поздравявам вече с "Приятно ми е, Стоичков, Христо Стоичков. Агент 008" - заяви за "Труд" от Маями кавалерът на "Златната топка". - И веднага да ви кажа. Като дразниш бика - получаваш рога! ПСЖ реално не знаеха къде се намират. В един момент имах чувството, че няма да разберат къде е топката, дори да ги удари по главата. А в добавеното време вече бяха напълнили памперсите. Но те не са виновни, не искам да се занимавам със загубилия, никога не съм го правил. Имам уважение към ПСЖ и им пожелавам по-бързо да се изправят след този нокаут. И да помислят за домашно по това, че когато влезеш някъде, трябва да знаеш и изходите. Особено на "Камп Ноу"!

От Барса не искам да отличавам никого, защото тимът беше юмрук и сътвори едно от най-големите чудеса във футбола. Знаеше какво иска и как да го намери. Но Цар Футбол нямаше да е Цар Футбол, ако всичко се беше развило по сценарий. Победата дойде лудо, дойде като намигване от небето. И доказа, че само великата Барселона може да жонглира с чудесата във футбола! Щастлив съм, че съм част от невероятната история на моя извънземен клуб.

Как да ги опиша тези 3 гола за 8 минути? Все едно че с 1 куршум си убил два заека, а третия си го изял! Барса вярваше в чудото, а когато имаш твърда вяра в успеха - наполовина си спечелил. Отборът и неговите верни фенове направиха история. Минаха заедно през ада, за да стигнат в рая. Направиха подарък за поколенията, защото тази победа ще се помни вечно! Нека ѝ се насладим..."