Ангелкова: Само когато имаме образована нация, можем да вървим напред

Не трябва да позволяваме на нашите опоненти да говорят неистини, които да поставят под съмнение членството ни в Европейския съюз

Бойко Борисов дарява 10 000 лв. лични средства за новостроящия се храм в с. Гара Елин Пелин. Поемам ангажимент при управленски мандат  на ГЕРБ да предложа целево постановление на Министерски съвет, с което храмът да бъде изцяло завършен. Това каза водачът на листата на ГЕРБ-София област Николита Ангелкова по време на среща с жителите на Елин Пелин. На събитието присъстваха кандидатите за народни представители от ГЕРБ-София област.
Министърът на туризма по време на правителството на Бойко Борисов подчерта, че основен приоритет на ГЕРБ е образованието. „Само, когато имаме образована нация и когато нашите деца ходят на училище - само тогава можем да вървим напред и да бъдем на едно от първите места по развитие", заяви Николина Ангелкова.  Тя изтъкна, че ГЕРБ ще работи за двойно увеличения на заплатите на учителите. Като втори основен приоритет в управленската програма на ГЕРБ тя отчете здравеопазването. "Предвиждаме въвеждането на електронна здравна карта.
За да може всеки един пациент и да няма възможност да разкаже историята на неговите заболявания-самият лекар да види електронната здравна карта и да може да предприеме необходимото лечение", каза Ангелкова.  Водачът на листат на ГЕРБ-София област подчерта необходимостта на усвояването на средства от Европейския съюз в общините. „Гарантирам ви, че с моята лична експертиза ще помогна община Елин Пелин да се възползва от европейската солидарност", каза Николина Ангелкова пред жителите на общината. Тя отчете, че България е една от първите страни по усвояване на средства от ЕС. „Не трябва да позволяваме на нашите опоненти да говорят неистини, които да поставят под съмнение членството ни в Европейския съюз", заяви Николина Ангелкова.