Бригаден генерал М. Попов е временно изпълняващ длъжността командир на Сухопътните войски

Общество

09-03-2017, 16:46

Снимка:

Пресцентър МО

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Министерството на отбраната търси 32 гвардейци

Бригаден генерал Михаил Попов пое задълженията на временно изпълняващ длъжността командир на Сухопътните войски днес, 9 март 2017 г., на тържествена церемония в административната сграда на бул. „Тотлебен” № 34. Служебният зам. -министър на отбраната Стефан Петров в качеството си на председател на комисията по сдаване и приемане на длъжността, поздрави генерал-лейтенант Андрей Боцев с назначаването му за началник на отбраната и каза: „Всички сме убедени, че както и досега, със същия устрем и всеотдайност и на новия си пост ще работите за благото на Българската армия. Като командир на Сухопътните войски Вие работихте в трудно време и днес се виждат резултатите от Вашата целесъобразна работа”. Заместник-министър Стефан Петров се обърна и към назначения за временно изпълняващ длъжността командир на Сухопътните войски бригаден генерал Михаил Попов с думите: „Няма да Ви бъде лесно, но заедно с екипа, създаден от генерал-лейтенант Боцев, по същия път, начертан от него, и богатия опит, който Вие самият имате, ще се справите по същия успешен начин”.

Генерал-лейтенант Андрей Боцев благодари за оказаното му доверие от ръководството на Министерството на отбраната и подчерта приноса на всички, с които е работил през тези 35 години в Сухопътните войски. „Без никакви колебания и съмнения мога да кажа, че всичко това, което заедно постигнахме, е благодарение на професионализма на всички вас. Оставям в наследство един много добре подготвен екип и мисля, че ще продължите да работите по същия път и да издигате авторитета на Сухопътни войски. Искам да ви уверя, че ще се боря за всичко, което не се е случвало досега, и ще приложа дългогодишния си опит и знания в новата си работа”.

На церемонията присъстваха още командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров, членовете на комисията по сдаване и приемане на длъжността и личният състав от Щаба на Сухопътните войски.