Ева Майдел: В Европа работим за равни възможности, независимо от пол и възраст

Политика

09-03-2017, 10:16

Снимка:

Пресцентър ГЕРБ

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Европейските лидери решават дали ще подкрепят Туск за втори мандат

Безработицата в ЕС се очаква да намалее до 8% през тази година

„Европейските икономики, в това число и тази на България, са в процес на възстановяване и отбелязват растеж. Безработицата в ЕС се очаква да намалее до 8% през тази година. Въпреки позитивните статистики и тенденции, не можем да пренебрегнем факта, че неравенството между половете по отношение на доходите все още съществува в много европейски и други развити икономики през последните години. В Европа работим за това всички граждани да получат равни шансове и възможности“. Това заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел в рамките на конференция по повод Международния ден на жената, провела се в сряда, 8 март 2017 г., в Брюксел.
Основен говорител на конференцията бе Маргрете Вестагер, датският еврокомисар за конкуренцията. Събитието на тема „Европейско общество на справедливост и равни възможности“ е седмото издание на серията „Brussels Wednesday Social” и се организира от METRO Group, Eurocommerce и Европейското международно движение, най-голямата НПО в Европа, на която българският евродепутат е заместник-председател. Серията от събития е вдъхновена от салонната култура в Берлин, където традиционно се провеждат обществени дебати по политически и социални теми.
В изказването си Майдел обърна внимание на младежките политики и образованието. Тя посочи че, „Европа трябва да съсредоточи усилията си върху младото поколение и да поддържа доверието им в Европейския съюз“. Според нея, за да се случи ЕС трябва да намери по-ефективен начин, по който да комуникира своите победи и ценности в един по-ефективен начин. „Образованието е знание, а знанието означава ангажираност и възможности“, допълни българският евродепутат.