Служебното правителство прави "скрита" приватизация на Напоителни системи" ЕАД?

Бившия Съвет на директорите на Напоителни системи ЕАД: Служебният министър на МЗХ изпълнява политически поръчки

Бившия Съвет на директорите на Напоителни системи ЕАД изпрати писмо до медиите, във връзка с извършена смяна на целия състав на ръководството на дружеството.

Публикуваме пълният текст на писмо.

С настоящото изразяваме силното си безпокойство от извършената смяна на целия състав на Съвета на директорите на „Напоителни системи“ ЕАД.
В момент, когато до Главна прокуратура и АДФИ е подаден сигнал от досегашния изпълнителен директор на дружеството, вследствие на изготвен одитен доклад от Министерство на земеделието и храните и се извършва проверка на дружеството, късно вечерта на 27.02.2017г. са внесени документи в Търговския регистър за вписване на изцяло нов борд, в който участва лицето Снежина Димитрова Динева, чието име фигурира в одитния доклад и респективно в образуваните преписки от компетентните органи.

Опасяваме се, че целта на извършената смяна на Съвета на директорите е да се препятства работата на прокуратурата и на следствието по образуваните проверки и досъдебни производства за нанесени щети и да бъдат укрити документи и унищожени такива.
Известно ни е, че новоназначеният изпълнителен директор е допуснала в дружеството да се разпореждат бивши служители и адвокати, които напълно неоснователно изискват документация и информация, провеждат разпити и осъществяват тормоз на работниците.

Имаме сериозни основания да смятаме, че служебният министър на земеделието и храните изпълнява политически поръчки, защитавайки по този начин хора, които чрез своите действия нанасят вреда на държавата.
В момент, когато бяха обявени за опасни над двеста язовира, страхуваме се, че тази вреда ще продължи и чрез подготвената смяна на управителите на клоновете на „Напоителни системи” в цялата страна.

Формално законните действия от страна на частни съдебни изпълнители, които разпродават имущество на дружеството, включително недвижими имоти и съоръжения, които са от съществено значение за дейността му, може да доведат до  настъпване на непоправими последици, касаещи сигурността, живота и здравето на хората, ако е налице схема за „скрита” приватизация на „Напоителни системи“ ЕАД, каквато явно е целта на смяната на Съвета на директорите.