Левски срещу ЦСКА на 1/4-финалните плейофи при жените

"Червените" волейболистки приемат "сините" в първата среща

Вечно дерби между ЦСКА и Левски предстои в 1/4-финалните плейофи от НВЛ-жени, стана ясно след края на редовния сезон. "Червените" завършиха на трето място в класирането, а "сините" - на шеста позиция. В тази фаза домакинско предимство има по-предностоящия отбор. Така "червените" приемат "сините" в първата среща, а ако се стигне до трети мач,  "армейките" отново са домакини.,съобщи БФ Волейбол.
 
Ясни са и останалите две двойки в плейофите, в които вторият след редовния сезон Раковски (Димитровград) приема седмия ЙЕБ-Шумен 05 (Шумен), а завършилият на четвърта позиция тим на Казанлък Волей (Казанлък) ще играе с петия Славия (София). По споразумение между двата клуба, тимът на Славия ще гостува във всичките мачове в Казанлък. Срещите между двата тима ще се играят в зала "Багира" в града на Розите.
 
В 1/4- финалните плейофи се играе до две победи от три мача. Срещите са насрочени за 9, 11 и евентуално 13 март. Казанлък и Славия ще играят на 9,10 и евентуално 11 март. Поради нечетният брой отбори - седем, (Бургас 07 се отказа на полусезона) в плейофите участват шест тима, като първенецът Марица (Пловдив) почива в тази фаза.