Красен Кралев: Обещаваме само това, което можем да изпълним

В следващия мадат на ГЕРБ ще бъдат гарантирани 130 млн. лева за изграждане на физкултурни салони във всички училища

За да бъдат здрави децата ни, те трябва да спортуват. А за това трябва да има зали във всички училища. Това каза пред жителите на село Пчелник бившият министър на младежта и спорта и кандидат за депутат на ГЕРБ Красен Кралев, информират от varnautre.bg. Над 300 училища в страната нямат физкултурен салон. В други 600 децата спортуват в пригодени за целта помещения, обясни той. “Над 50 години нищо не е правено по този въпрос. Затова в следващия мадат на ГЕРБ ще бъдат гарантирани 130 млн. лева за изграждане на физкултурни салони във всички училища. Имам уверенията и на премиера Борисов, и на финансовия министър”, каза Кралев пред родители в Пчелник – училището в селото е едно от тези без зала за спорт.

ГЕРБ не обещава неща, които не може да изпълни. Нашата програма е на база конкретни проблеми и реални възможности те да бъдат решени. Затова можем спокойно да кажем, че в следващия мандат на ГЕРБ заплатите на учителите ще бъдат удвоени – защото това е реално и защото образованието е сред основните приоритети на новата ни програма, каза Красен Кралев. Средната работна заплата в страната трябва да стане 1600 вместо сегашните 900 лева, е записано още в програмата на ГЕРБ. “Не можем да обещаем 2000 или 3000 лева както нашите опоненти. Защото това не е реално. А ако някой се пробва да го направи и има властта за това, то автоматично ще срине държавата”, предупреди бившият министър.

“Аналогична е ситуацията с пенсиите. Не можем да увеличим само най-ниските, а всички – пропорционално. Затова не се разбрахме с патриотите. Защото не беше справедливо увеличението да е само за минималните пенсии”, допълни д-р Руслан Тошев, който е кандидат за втори мандат в Народното събрание. Заедно с тях в селата Пчелник и Китка бяха Пламена Василареас и Пейчо Бюлбюлев.

Уреди за детската площадка в двора на читалището в Китка ще осигури ексминистър Кралев в следващите 10 дни. Помощ и за импровизираното футболно игрище поискаха младежи от селото, които сами изравнили терена и приготвили колове за оградата.

Мерки, стимулиращи потреблението на български стоки, замисля още ГЕРБ. Това ще помогне на селскостопанските производители и на собствениците на квартални магазини за хранителни стоки, категоричен беше Кралев. Работни места за младите хора във Варненско ще има в новата индустриална зона край езерото, за която вече подписаха споразумение общините Варна, Девня, Акасково и Белослав. “Потенциалът тук е не по-малък от този на зоната край Пловдив, където бяха разкрити 70 000 нови работни места”, обясни той.

Пред жителите на Пчелник и Китка кандидат-депутатите обясниха как ще функционират фондовете за изграждане на канализация и ремонт на пътищата в малките населени места.
“Вървим стриктно по програмата, която представихме пред вас на последните избори. Ако не сме изпълнили нещо, то е защото мандатът не беше пълен, а само 2 години. Две години, през които изплащахме дълговете, наследени от правителството на Орешарски. Възстановихме 3,5 млрд. лева, които те откраднаха през КТБ. След това платихме близо над 2,5 млрд. на САЩ и Русия за АЕЦ… отново заради същите хора. И на финала си тръгваме с 1 млрд. излишък в бюджета на държавата. Събрахме тези пари с мерки срещу контрабандата. За съжаление можехме да ги инвестираме в по-добрия живота на българите, вместо да плащаме чужди дългове”, категоричен беше Красен Кралев.

Днес, заедно с колегите ми кандидат-депутати от варненската листа на ГЕРБ д-р Руслан Тошев, Пламена Василареас и Пейчо Б...

Публикувахте от Krassen Kralev в 8 март 2017 г.