Мая Манолова: Българката е героят на България днес!

Тя изрази уважението, възхищението си и респекта към съвременната българска жена

В студиото на "Денят започва" по БНТ омбудсманът Мая Манолова каза, че използва празника на жената за да изрази уважението, възхищението си и респекта към съвременната българска жена. За нейната сила, борбеност и отдаденост на семейството. Тя допълни, че въпреки дискриминацията българката е героят на България днес.

Манолова подчерта, че въпреки многото ангажименти, които има, българката все пак успява да бъде стилна, усмихната, красива, да пръска позитивизъм и да е движещата сила на българското общество, заяви Манолова. Като омбудсман Манолова заяви, че се сблъсква с експлоатацията и дискриминацията на жените и въпреки всичко това българката е героят на България днес.

"Промоцията на здравето е изключително важно. Можем да си спестим много тревоги както на нас самите, така и на близките си хора като често правим профилактични прегледи", каза Мая Манолова.

"Проблемът с насилието над жени и в България е ужасяващ. Това сочат изследвания както на неправителствени организации така и на официалните институции".

"Всяка четвърта жена у нас е жертва на домашно насилие, физическо или психическо, което означава, че всеки четвърти мъж в България е насилник. Ако направим една проста аритметика това са близо милион мъже".

Омбудсманът Мая Манолова заяви, че се включва в битката срещу храните второ качество , които се предлагат у нас. Тя заяви, че настоява за съпоставка на състава на стоките продавани у нас и в чужбина. По думите й обяснението, че по-лошото качество на храните е свързано с ниската покупателна способност на българите, не е оправдание потребителите у нас да бъдат лишени от коректна информация.