Съдът в Бургас обяви Петър Низамов-Перата за невинен по всички обвинения

Крими

07-03-2017, 18:40

Снимка:

nova.bg/кадър

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Петър Низамов–Перата на подсъдимата скамейка до дни

Нямало убедителни доказателства, че Перата е връзвал чужденците, които залови на границата

Съдия Анатоли Бобоков обяви Петър Низамов за невинен по всички обвинения. По делото нямало убедителни доказателства, че Перата е връзвал чужденците, които залови на границата. Скандалът с т. нар. "граждански арести" беше предизвикан от самия Низамов, който публикува в профила си в социалната мрежа клип с окованите със "свински опашки" мигранти през април м.г.

Прокуратурата поиска 2 г. лишаване от свобода при първоначален общ режим, но съдът отхвърли искането.

Делото стартира днес в Бургаския районен съд, а всеки момент ще бъде прочетена присъдата. Според представителя на държавното обвинение Райко Стоянов Низамов се готвил за лова на бежанци, а 12 дни преди случката дори си закупил газов пистолет. В пледоарията прокурорът подчерта, че тримата потърпевши, представили се като афганистанци, са разпознали Низамов. Целта на подсъдимия е да стъпи на актуалната патриотична вълна, но патриотизмът е безкористно чувство, подчерта прокурор СтоянБургас

Мов и разясни, че в показанията си един от афганистанците свидетелстват, бе българите ги претърсили за пари и ценности.

Защитата на Низамов твърди, че целият процес е "скалъпен".

"Въпросните трима чужденци, за които изобщо не е сигурно, че са афганистанци, са нарушители на закона. Нико не знае кои бяха тези хора и как така са изчезнали от бежанския лагер, след като не са разполагали с пари. Явно говорим за канал.", обясни в съдебната зала адвокат Иван Стоянов.

Чужденците изчезнаха от бежанския център, където бяха настанени и до днес няма следа от тях.

"Петър Низамов е бил нападнат от един от тримата бежанци и се е защитавал. На всичкото отгоре прокуратурата иска 2 г. затвор за човек, задържал трима престъпници", защити го адвокат Стоянов.